Hoteli na planini Tari...

Hotel Omorika, Beli Bor, Javor...

Povoljni klimatski uslovi, veliki broj sunčanih dana, prosečna nadmorska visina od 1.000 metara i prirodne lepote definišu planinu Taru kao idealno letnje i zimsko rekreativno područje. Velika jezera na Drini i u Zaovinama omogućavaju posetiocima igre i sportove na vodi. Brdske padine sa izgrađenim ski-liftovima pogodne su za zimske sportove i igre na snegu, a bogatstvo raznovrsne divljači privlači zaljubljenike lovnog turizma. Sa aspekta medicine planina Tara je svrstana u klimatska lečilišta, poznato je da pomaže kod anemičnih bolesti, kod lečenja disajnih organa i kardiovaskularnog sistema.

Hoteli Vojne Ustanove „Tara“ smešteni su u najlepšem delu planine nazvanom Kaluđerske Bare na nadmorskoj visini od 1.059 metara. Hotel „Omorika“, „Beli Bor“ i depandans „Javor“ raspolažu sa 650 ležaja. U sastavu Vojne Ustanove Tara spadaju i Nacionalne kuće „Jeremičak“ i „Radmilovac“, piknik u neposrednoj blizini hotela „Omorika“, zatim samoposluga i pošta.

hotel omorika

Hoteli su opremljeni sa više sala za ishranu i zabavu, a u depandansu „Javor“ nalazi se Nacionalni restoran u kome se isključivo služe specijaliteti užičkog kraja. Taru nazivaju fabrikom crvenih krvnih zrnaca i sa njenom nadmorskom visinom, idealna je za pripreme sportista, tako da se u hotelima VU „Tara“ godišnje u prošeku priprema oko 1.500 sportista koji postižu zapažene rezultate kod nas i u svetu.

Pored sala, restorana, kafana i barova, diskoteke, bioskopa, salona zabave i sl. u ponudi hotela VU Tara su kompletni sadržaji za sporske i zabavne aktivnosti: travnati fudbalski teren, tereni za rukomet, teniski tereni, tereni za odbojku, pet košarkaških terena, trim staze u borovim šumama sa gimnastičkim spravama, kao i ski-lift za zimske sportove, dečija igrališta i više od 10 kilometara uređenih šetnih staza kroz borovu šumu. U hotelu Omorima nalazi se olimpijski bazen, teretana, automatska kuglana, sauna, masaža, salon lepote, solarijum, biblioteka, frizerski salon, trim kabinet, bilijar klub, sala za stoni tenis, itd...

hotel beli bor

 

Pored uslova za individualne goste hoteli Vojne Ustanove „Tara“ imaju sve uslove za organizovanje seminara i kongresa, za koje je obezbeđeno više sala sa potrebnom tehnikom, radničko sportskih igara, sportskih kampova i škola u prirodi za decu uzrasta do četvrtog razreda. Goste Vojne Ustane „Tara“ pored dobre kuhinje i udobnog smeštaja i usluge očekuju raznovrsne zabave i izleti i za sve uzraste i svačiji ukus.

 


Dečije odmaralište Mitrovac...

Dečje odmaralište Mitrovac smešteno je na istoimenoj visoravni planine Tare na nadmorskoj visini od 1082 m. Locirano je 34 km od Bajine Bašte, 75 km od Užica i 180 km od Beograda. Predeo karakteriše umerena, planinsko-kontinentalna klima.

Dečje odmaralište Mitrovac je kompleks paviljona izgrađen u planinskom stilu. Centralni paviljon raspolaže sa oko 60 ležaja u dvo, tro i četvorokrevetnim sobama sa TWC. U šest dečjih paviljona ima oko 560 mesta u sobama sa 10 do 12 kreveta (dva paviljona rasposlažu sobama sa kupatilom, a u preostala četiri su sobe sa etažnim kupatilima). Na svakom spratu su i zasebne sobe sa kupatilom za pratioce dece. Pored  dnevnog boravka u svakom paviljonu se nalaze i učionice za izvođenje nastave.

dečije odmaralište mitrovac

Odmaralište raspolaže i travnatim fudbalskim terenom sa tribinama i pomoćnim fudbalskim terenom, kompleksom terena za male sportove (košarka, odbojka, rukomet, mali fudbal), zatvorenim bazenom (dimenzije 12,5 x 16,20 x 1,8 m), saunom, teretanom, salom za zabavu, restoranima, prodajnim punktovima. Postoje uslovi i za pripreme sportista mlađih kategorija iz oblasti borilačkih veština (aikido, džudo, karate, teakwondo). U zimskom periodu rade i dva ski-lifta, a kompletna ski oprema i oprema za druge sportove na snegu se može iznajmiti u objektu. Sa decom rade profesionalni instruktori skijanja.

Zdravstvene usluge, tokom svih 24 sata pruža lekarska služba u ambulanti samog objekta.

cdl na mitrovcu

 

Svakodnevno se organizuju pešački izleti u organizaciji i pratnji rekreatora i animatora do: Kozje stene, „Tepih livade”, hranilice za srne, vidikovca jezera Zaovine, oštre stene, lovačkih čeka, staništa Pančićeve omorike, doline šetača i drugih mesta u blizini objekta. Postoji mogućnost organizovanja jednodnevnih fakultativnih izleta autobusima do atraktivnih lokacija kao što su: HE “Perućac”, Bajina Bašta, Kadinjača, manastir Rača, reka Vrelo, jezero Zaovine, Mokra Gora, šarganska osmica, Kremna, Predov Krst